Pages

Monday, January 9, 2017

GIVEAWAY NIYAZ 1ST YEAR BIRTHDAY BY DEARIESCOUPLE

Assalamualaikum

Klik banner untuk join!

GIVEAWAY NIYAZ 1ST YEAR BIRTHDAY BY DEARIESCOUPLE 
bermula 9 Januari sehingga 9 Februari 2017

Jangan biarkan hidup anda di selubungi dengan MISTIK

Assalamualaikum

Tak tau kenapa, sejak akhir-akhir ini Atie suka sangat baca kisah kisah mistik.. Walaupun ada rasa takut sikit-skit tapi best tau baca.. Lagi best kalau cerita tu kisah benar.. Rasa real gitu.. kihkihkih.

Atie suka baca kat 1 blog ni, Fiksyen Shasha.. Semua cerita kat sini di hantar sendiri oleh orang-orang yang mengalaminya.. Kira kisah benar sebenar-benarnya.. Ada juga kadang-kadang Atie rasa macam x logik je.. Rasa macam cerita novel.. Jalan cerita gempak gilerr.. Tapi xtau la rekaan atau benar-benar belaka.

Atie bukan seorang yang terlampau berani.. Rasa takut tu ada juga sikit-sikit dan Atie suka imagine.. Kalau duduk tempat gelap sorang-sorang, mula la imagine yang bukan-bukan.. Muncul la watak-watak dari cerita-cerita yang Atie baca.. Masa tu baru rasa takut.. Tinggi sangat imaginasi Atie ni.. hehehe. Kalau x ingat pasal cerita-cerita mistik, Atie ok je.. Seorang yang agak berani.. 

Lagi satu, Atie berani baca cerita-cerita mistik yang x ada gambar.. Kalau ada gambar seram, Atie memang takut.. X sanggup nak tatap gambar hantu tu.. Kalau tengok movie hantu pun, bila je keluar hantu Atie memang  x tengok.. Tutup mata siap-siap.. Takuuutttt!!!

Orang tua-tua cakap x elok tengok cerita atau baca benda-benda mistik ni.. Jin suka kalau orang-orang macam ni.. Tapi Atie x tau la kebenarannya..

Sejak akhir-akhir ni, Atie selalu je sakit-sakit belakang.. Atie saje kacau-kacau Ummi bagitau Atie selalu sakit belakang bila baca cerita-cerita mistik ni..  Ada benda suka kot.. Niat nak gurau-gurau je dengan Ummi, tapi pasal sakit belakang memang betul.. Mungkin sebab salah tidur je kot.. X pun sebab selalu dukung anak-anak buah.. Semua dah besar-besar tapi saje nak manjakan diorang.. hehehe.

X tau pulak Ummi ambik benda ni serius.. Dia ada tanya Ustaz pasal Atie.. Ustaz bagitau memang ada benda ngikut Atie.. Mungkin sebab tu tiba-tiba Atie boleh tersuka cerita-cerita mistik ni. Wallahualam benda ni ada betul ke tak.. Atie buat x kisah je.. Perasaan takut ada juga bila dengar macam ni, tapi Atie buat xtau je.. Yakin dengan Allah je.

Now, Atie memang x baca dah cerita-cerita mistik.. Takut tu tetap ada.. Tapi hati kena kental lo.. Hahaha. Kena tunjuk berani..

Xtau nak letak tajuk apa.. Hentam je la labuuu

Sunday, January 8, 2017

2017 FIRST GIVEAWAY BY SFRNFZL

Assalamualaikum

Klik banner untuk join!

Jom semua join!!

Giveaway bermula 2 Januari 2017 sehingga 2 Februari 2017

Back To School Giveaway by Abam Kie

Assalamualaikum

Klik banner for join!

GA ini berlangsung dari 6 hingga 31 Januari 2017


Thursday, January 5, 2017

Tuesday, January 3, 2017

Selamat Tahun Baru 2017

Assalamualaikum

Alhamdulillah masih berkesempatan menjejakkan tahun 2017.. Biar la Atie terlambat wish tahun baru.. Tetap nak wish juga.. Hahaha

Semoga azam tahun 2016 telah tercapai.. Jika belum berusaha lebih keras biar tahun ni kita dapat tunaikan semua azam..

Azam Atie tahun ni apa yea??!!!

Atie nak kaya!!! hahaha

Dunia sekarang amat perlukan duit, tapi jangan sampai duit membuat kita alpa.. InsyaAllah boleh membantu orang yang memerlukan..

Jom kaya sama-sama...

SELAMAT TAHUN BARU!!