Pages

Saturday, October 31, 2015

OKTOBER GIVEAWAY BY MEKZUMBIE

Assalamualaikum

Klik untuk join

Syarat-syarat penyertaan :
1. Follow blog MekZumbie, - DONE
2. Follow Instagram MekZumbie, -DONE
3. Buat satu entri & cerita pasal Blog Mek Zumbie (Ringkas aje),
Atie baru nak mengenali MekZumbie ni.. Atie BW satu blog ni, dan nampak dia join GA MekZumbie ni.. Atie pun terus join.. Nasib la sempat lagi.. Atie hulurkan Salam Perkenalan dengan MekZumbie.. Harap lepas ni Atie akan selalu BW ke sini.. Yang Atie suka Blog ni adalah kata-kata ni 
"Jangan Hidup Macam Zombi"

4. Letakkan banner Giveaway yang di HIPERLINK kan ke entri GA ini, - DONE
5. Komen entri ini sekaligus dengan URL entri korang & Nama Instagram korang & paling penting URL FB - DONE
6. Tarikh tutup GA ini ialah pada 31 Oktober 2015 pada jam 12mlm ni.. -Nasib sempat

Good Luck Semua!!

Thursday, October 29, 2015

Giveaway October 2015 Cash RM500 by Emas Putih

Assalamualaikum

[Sila Tekan Banner Di Atas Untuk Join]


Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang

Tarikh Mula : 29 October 2015 | Tarikh Tamat :12 November 2015


Idea Birthday Party

Assalamualaikum

Hujung tahun ni ramai je birthday kena celebrate.. Fayyadh (23/11), Dalysa (17/12), Hajar (21/11), Ummi (13/11), Tok Mek (11/11). Sebab ramai sangat birthday, so nak jimatkan kos kita buat 1 party je.. Kos buat party memang jimat.. Tapi kos untuk beli hadiah yang pokai sikit.. hehehe. Nak beli banyak hadiah ni.. Adoii, pokai-pokai!!

Di sebabkan Fayyadh Turns to 1year, so kita celebrate meriah sikit.. Biasanya buat simple je.. Fayyadh punya pasal, jom kita meriahkan birthday party ni..

Atie pulak excited nak celebrate.. Atie suka deco-deco ni.. Atie pun volunteer nak buat backdrop.. Buat sendiri lagi best.. Tapi x tau la cantik ke tak, sebab Atie x de la kreatif sangat..

Theme Blue & Pink.. Ada boy sorangkan, so kena letakkan juga color boboy sikit.. Nanti x pasal-pasal Fayyadh jadi sotong.. Hahaha

Ni antara idea yang Atie search kat google







Atie nak buat simple je.. X reti nak buat meriah-meriah ni.. Simple but nice!! Kalau sape-sape ada idea boleh bagitau..

Nak cari balloon polkadot, tapi kat Kelantan ni x tau mana ada jual..


Salam Sayang,
Atie

Wednesday, October 28, 2015

Wordless Wednesday #4 : For Energy

Assalamualaikum



Salam Sayang,
Atie

Friday, October 23, 2015

GIVEAWAY : Duit Saku Dari BBL


< Klik gambar untuk join >

Assalamualaikum & hello there,


Rasanya dah makin stress rakyat Malaysia dengan isu harga barang & perkhidmatan dah naik. Pergi sana - harga barang naik, pergi situ - harga itu naik & datang sini pun dah naik harga. Tapi jangan risau jangan kusut kepala kerana BBL nak kasi duit saku untuk korang! 

Tepuk tangan sikit!

Boleh buat belanja nasi lemak & teh tarik untuk breakfast atau beli nasi goreng telur mata makan malam ya. Kiran macam BBL belanja versi digital la. Okay check out berapa banyak duit saku untuk pemenang.

Hadiah duit saku dari BBL

Duit saku RM30 
untuk 1 orang pemenang

Duit saku RM20 
untuk 1 orang pemenang


Duit saku RM10 
untuk 2 orang pemenang

Duit saku RM5 
untuk 4 orang pemenang

Cara nak join sangat mudah. Follow step dibawah :

1. Add BBL di

Follow blog

LIKE fan page

Add Google+

Add Twitter

Add  Instagram

2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway Duit Saku Dari BBL"

3. Copy coding yang disediakan & paste kat ruang HTML & publish entri


Cara nak paste code dalam entri


4. Tinggalkan link URL entri korang dalam kotak komen SINI (link)

Tu saja. Senang sangat kan.

Tarikh tamat giveaway pada 14 November 2015

Pemenang akan diumunkan pada 16 November 2015 nanti


BBL ~ Cepat submit link URL korang
o\( ̄ρ ̄)/o

Sekian terima kasih & selamat hari raya

Thursday, October 22, 2015

Resepi : Kueh Apam Nasi

Assalamualaikum

Hari tu Atie ada buat kueh apam nasi.. Petang tu x ada apa nak makan, tiba-tiba terasa nak makan Apam Nasi.. Atie pun godek-godek internet cari resepi yang simple.. Fuhh, nasi baik bahan-bahan yang nak buat semua ada.. Apa lagiiii.. Jom buat..


Bahan-bahan :

3 cawan tepung beras
1cawan tepung gandum
2 cawan gula pasir
1 paket mauripan @ ibu roti
2 cawan nasi
3 cawan air

Cara-cara :

Masukkan semua bahan ke dalam mangkuk besar kecuali nasi dan air.. Gaul bahan tersebut dan ketepikan.. Kisar nasi dengan air sehingga betul2 hancur..

Campurkan nasi yang telah dikisar dengan bahan yang telah digaul tadi dan sebatikan adunan. Biarkan adunan selama 1 jam.. Adunan akan mengembang selepas itu..

Selepas 1 jam, isikan adunan ke dalam acuan dan kukus dalam pengukus yang telah dipanaskan terlebih dahulu dalam 10-15 minit..

Jangan lupa sapukan minyak di acuan supanya adunan tidak melekat..


Bila kueh dah siap, baru perasan yang kelapa parut x ada.. Nak g beli pun kedai dah tutup.. Frust! Kena simpan untuk makan pagi esok.. Nak makan macam tu je, boleh.. Tapi tawar lerr..

Jangan lupa try.. Sedap!!

Salam Sayang,
Atie


Wednesday, October 21, 2015

SUKAA SUKKI GIVEAWAY BY SFCT

Assalamualaikum

Click for join GA

1) Buat entry Giveaway bertajuk "Sukaa Sukii Giveaway by SFCT" (done)

2) Copy banner dan backlink ke entry ni. (done)

3) Follow blog (done)

4) Follow Instagram (done)

5) Like Fanpage (done)


TAMAT 30hb Oktober (11.59pm)

Wordless Wednesday #3 : Menu lunch hari ni

Assalamualaikum

Lunch dengan ni jerrr

Salam Sayang,
Atie

Monday, October 19, 2015

Tuesday, October 13, 2015

Kura-kura Hilang!!

Assalamualaikum



Kura-kura Atie dah hilang.. X tau hilang kat mana.. Puas dah cari 1 rumah, tapi x jumpa.. Mungkin dah terkorban, jatuh kat beranda..

Atie try juga cari kat bawah, langsung x jumpa.. Bayang-bayang pun x de, apatah lagi lubang hidung dia..

Hari tu Atie ada baca tips penjagaan kura-kurakan.. So adik Atie, Hajar ikut la tips tu.. Kadang-kadang kena biarkan kura-kura berjemur..

Hajar pun letak la dalam ni


Bakul ni kalau tengok agak tinggi untuk kura-kura panjat.. Tapi tu la... X sangka dia boleh panjat juga.. Mungkin sebab ada lubang-lubang tu yang buat dia senang-senang je panjat.. Hajar biarkan dalam bakul ni lama gak.. Lepas dinner tengok-tengok dah hilang dari radar..
Sedih betul


Salam Sayang,
Atie

Monday, October 12, 2015

Good Luck PT3

Assalamualaikum

Hari ni bermulanya peperiksaan PT3.. 12, 13, 15 hb exam.. 3 hari je exam.. PMR dulu seminggu jugakan.. Rasa lebih mencabar PMR dari PT3.. Tengok Hajar tu relex je nak jawab exam.. Kalau kita dulu, x lena tido dah.. Takut, risau, semua ada..

Good luck untuk Hajar dan semua yang menduduki PT3.. Semoga dapat menjawab dengan tenang..





Salam Sayang,
Atie

Sunday, October 11, 2015

Bye Bye Elsa

Assalamualaikum

Bye-bye Elsa!!

Elsa tu nama kuda Atie.. Tasneem yang letak nama tu.. Dulu, masa cerita Frozen tengah hot Si Elsa ni lahir.. Tasneem terus berkenan nak letak Elsa.. Hahaha



Bye bye Elsa!!

Semalam Abah dah jual Si Elsa ni.. Abah malas dah nak main kuda ni.. Dulu adik Atie, Azim ada x pe.. Dia boleh tolong bagi kuda makan.. Lepas je Azim masuk U.. Xde lelaki dah yang boleh di harap kecuali Abah.. Abah pun malas dah.. Senang-senang jual je.. Sedih memang sedih, tp dah x de orang nak jaga kan..

Sekarang nak g jalan mana2 pun senang, x perlu risau apa2.. Kalau dulu, nak g jalan2 jauh je mesti risau.. Kena cari orang untuk bagi makan Elsa ni.. Kena upah orang la..

Bye bye Elsa!!



Byeee!!!!!!


Dulu Atie banyak kuda dalam 5 ekor.. Angah, Bella, Winnie, Ramon.. Ada lagi tapi lupa nama sebab Abah jual masa Baby lagi.. X ingat nama ke atau belum bagi nama Baby kuda tu.. Atie pun lupa dah.. Atie paling sayang Winnie.. Tapi Winnie mati sebab sakit.. Sedih sangat masa dia mati.. Kuda-kuda Atie yang lain Abah jual..


Salam Sayang,
Atie

Saturday, October 10, 2015

BBQ Time

Assalamualaikum

Cerita raya Aidiladha x habis lagi.. Dasar malas nak edit gambarkan.. kehkehkeh.

Ni sambungan raya ke 2.. Masa raya pertama x jadikan nak buat BBQ sebab AYAM x de, so esoknya pagi2 buta lagi my uncle keluar cari ayam.. Dapat la 4 ekor..


Unik x kami punya tempat memanggang??
Senang nak pindahkan kalau hujan.. Tapi malam tu memang hujan lebat dan angin kuat.. So, terus tolak ke tengah pemanggang tu.. Senang kan.. hihihi





Tok Mek sedang melayan cucu-cucunya 




Alhamdulillah dapat berkumpul juga semua.. Family sebelah sini susah sikit nak berkumpul, selalu je x sama masa jumpa.. 1st day raya yang tu balik rumah mertua, yang ni pulak balik sini.. So selalu je x kena masa.. Next year, InsyaAllah kena planning betul2.. Mana tahu boleh buat kambing golek pulakkan... Hmmm, meleleh air liur kalau ingat kambing golek.. Hahaha


Salam Sayang,
Atie

Tuesday, October 6, 2015

Giveaway 2015 By Syafiyahluv.com

Assalamualaikum

Klik untuk join

Tamat pada 31 Oct 2015


p/s: Atie peminat AJ, tu yang excited nak join.. hehehe


Salam Sayang,
Atie

Rahsia Bulan Kelahiran

Assalamualaikum

credit: fizo omar














Monday, October 5, 2015

GIVEAWAY OCTOBER BY IMPIANA CIK YANIE

Assalamualaikum

Klik untuk join

Syarat-syarat:
1. Warganegara Malaysia dan ada Blog *done*
2. Follow BLOG INI dan BLOG INI.  *done*
3. Follow instagram [INI] dan [INI] *done*
4. Follow G+ [SINI] *done*
5. WAJIB buat entri bertajuk "GIVEAWAY OCTOBER BY IMPIANA CIK YANIE"dan tempek banner tu dekat entry awak and backlink ke sini. *done*
6. LETAK LINK ENTRY AWAK DEKAT KOTAK KOMEN *done*

GOOD LUCK!!

Sunday, October 4, 2015

Family Day ACCCF Mok Muye 2015

Assalamualaikum

Raya Aidiladha ke-2, ACCCF Mok Muye iaitu keluarga belah Ummi adakan family day.. Mok Muye adalah nama panggilan arwah Nenek Atie. Lepas Nenek Atie meninggal, kami sekeluarga sepakat tubuhkan kelab keluarga.. Untuk elakkan keluarga berpecah.. Yelah Nenek dan Datuk Atie dah x ada, rumah pusaka pun dah di sewakan.. Jadi x ada tempat untuk berkumpul.. Semua berkumpul sesama sendiri je.. Untuk perjumpa keluarga besar dah x buat.. Dengan adanya family day ni, baru boleh jumpa semua..

Ummi hanya ada 5 orang adik-beradik dan Ummi anak ke-4.. Walaupun Adik-beradik ummi x ramai, tapi semua beranak-pinak dengan ramai tau.. *macam pelik je ayat.. biar jelah.. kekeke. Kakak sulung Ummi, anak 11 orang.. Kakak no 2, anak 16 orang. Yang lain anak x ramai la.. Abang Ummi dan Ummi anak 6 orang je.. Dan Adik Ummi je paling sikit 1 orang.. Bongsukan.. Kuota dah habis.. hahaha

Bila berkumpul semua hampir 100 orang atau mungkin lebih.. Atie x pasti pulak.. Hari tu Adik bongsu Ummi aka Tuan Pengerusi ada buat kiraan, tapi Atie lupa nak tanya..

Alhamdulillah, semua berjalan dengan lancar walaupun ada juga sedikit kekurangan di sana-sini.. Kononnya nak start pukul 9 pagi, tapi Tuan Pengerusi pun x muncul-muncul, ahli-ahli lagi la susah nak muncul awal.. Pukul 11 pagi baru semua ada.. Dah hampir tengahari, memang panas la.. Ada macam-macam game, tapi Atie x join pun.. Panaskan.. kekeke. Atie anti panas tau..

Layan gambar jelah..

 Sebahagian je, sebab dah panas sangat dan yang lelaki bersiap untuk solat Jumaat.. 
Berkerut muka semua ambil gambar di tengah panas jam 12.30 tengahari










Makanan semua gotong-royong masak.. Next time, kena catering dah.. Kelam kabut..

Payung Special.. Khas untuk family day..

Harap ukhuwah kita sekeluarga akan terus kuat..

Kemah Keming Sokmo

Salam Sayang,
Atie