Pages

Thursday, September 17, 2015

TUDUNG AIDIJUMA GIVEAWAY by ANIES

Assalamualaikum

Blogger Anies ada anjurkan GA, yang bestnya hadiah tudung Aidijuma.. Atie baru je berjinak-jinak dengan Aidijuma ni.. So excited la tengok hadiah..

Jom semua join!! Klik Banner kat bawah



Syarat penyertaan mudah saja:
1) Follow blog Anies (done)
2) Buat 1 entry bertajuk "TUDUNG AIDIJUMA GIVEAWAY by ANIES" dan ceritakan apa-apa sahaja pengalaman / cerita menarik mengenai tudung / selendang dan seumpamanya (done)
3) Boleh sertakan gambar jika berkaitan (xde gambar, sebab dah buang shawl tu)
4) Letakkan banner di atas dalam entry dan link kan semula ke blog Anies (done)
5) Sertakan link entry penyertaan di blog Anies. (done)


Cerita menarik mengenai tudung??!! hmmmm apa yea..

Oklah, baru ingat 1 cerita ni.. Masa malam sebelum raya.. Tahun x ingat la bila, tapi yang pasti masa sekolah menengah.. Atie biasa raya untuk 1 baju raya akan ada 2 tudung, 1 shawl dan 1 lagi bawal.. Shawl Atie pakai time raya je, lepas raya terus simpan dalam almari.. Tunggu next raya akan pakai lagi.. Tu pun kalau match dengan baju.. Kalau x, alamaknya terperuk dalam almari la.. Atie kalau jalan-jalan, x suka pakai shawl, pakai bawal je.. Rasa rimas dan biasa nak cepat.. Takut Abah tinggal.. Abah Atie tu jenis x suka tunggu-tunggu.. So, takut kena tinggal pakai bawal la senang.. Shawl lambat, nak kena belit2 lagi..

Berbalik kepada cerita, malam sebelum raya tu, semua pakat-pakat iron baju untuk pakai keesokan harinya.. Atie pun sama la.. Iron baju dengan shawl.. Atie dari dulu lagi selalu ada problem kalau Iron baju, mesti ada je bau something.. Ala bau tu la.. Yang tu!! Yang tuuu.... Alaaaa, x kan x faham-faham lagi.. Bau hangit sebab terbakar la... Waaaaaa~ nangis kuat2.. Sebelum tu, Ummi Iron dulu.. Lepas je Ummi iron, Atie ambil turn.. Angkat je iron and letak atas shawl, terus lekat.. Waaaaa~ nangis lagi. Menjerit la.. Ummi tanya kenapa?? Atie tunjuk je, dah berlubang shawl tu.. Shiffon shawl kan.. Senang je nak terbakar.. Esoknya, memang pakai tudung bawal la.. Nasib la ada backup.. Tapi rasa sedih sangat2, sebab x leh bergaya pakai shawl.. hukhukhuk.

Tulah kisah sedih dari Atie.. Sampai sekarang Atie trauma kalau Iron baju.. Max Atie guna iron No 2 je.. Atie pun pelik, Ummi relex je iron baju guna kepanasan no3.. Atie kalau no3 confirm terbakar.. Dah banyak kali, nasib hari tu baju cotton.. Dia x berlubang, tapi lekat hitam sikit je.. Yang paling tragis, pasal shawl tu la.. sadisss

Eh, terpanjang pulak.. Maaf.

GA berlangsung dari 14 sept 2015 - 24 sept 2015

Salam Sayang,
Atie.

2 comments:

Khai♥Rin : anies said...

adezzzz kalu sy pun rs nk meraung jeee

Khai♥Rin : anies said...

GOOD JOB n terima kasih kerana sudi support n join GA sy... insya allah...ada rezeki pasti tak ke mana2...

terima kasih sekali lagi.

salam ukhuwah,
anies