Pages

Tuesday, June 30, 2015

CASING PHONE GIVEAWAY

Assalamualaikum semua,

"CASING PHONE GIVEAWAY BY RAIHANA RAMLAN"

 *SILA NYATAKAN JENIS PHONE ANDA DI ENTRY INI.

HADIAH YANG AKAN DIMENANGI :-

CASING PHONE X2 
CUTE NOTEBOOK X1
PENANDA BUKU X3

6PEMENANG DICARI!!!


Sunday, June 28, 2015

Excited join giveaway

Assalamualaikum

Sekarang ni Atie suka join giveaway.. Walaupun baru join and x menang, tapi rasa happy je.. Rasa blog ni aktif sikit.. Harap semua x bosan la bila masuk blog Atie.. Mesti korang ada complain, x de cerita pon blog Cinta Hawaa ni, asyik post pasal join giveaway je.. Mesti ada complain macam tu kan??!!

Atie suka join, sebab boleh tambah kenalan. Bila Atie join giveaway ni, Atie boleh nampak, blogger2 saling support each other. Semangat tu yang Atie suka.. Kan... Kan.. Kan.. Secara tak langsung, antara blogger jadi rapat.

Salah satu sebab lagi Atie suka join, sebab nak bagi blog Cinta Hawaa ni sentiasa update.. Kalau nak tunggu Atie post pasal personal, susah sikit.. Sebab kadang2 x ada story yang best.. Kadang2 rasa hidup Atie ni simple je.. Pagi pergi kerja.. Pukul 7 lepas kerja, terus balik rumah.. and malam lepak kat rumah jelah.. Tulah rutin harian Atie.. Bosan kan?? Tau dah bosan, sebab tu x nak cerita.. hehehe.

Tapi hidup ni x de yang semudah tu kan.. Semua ada cabaran dan dugaan.. Barulah di namakan 'Sebuah Kehidupan'.

Aduhhh!! Jauh dah terpesong nih.. hahaha. Tapi, lepas ni Atie berjanji untuk terus update blog ni dengan cerita2 yang menarik bukan sahaja pasal giveaway semata-mata..
*sambil tangan kat dada


Tengah blogwalking - My lovely niece


Salam sayang,
Atie

Saturday, June 27, 2015

Raya Giveaway by Erza


CLICK BANNER TO JOIN


1. Wajib follow blog ERZA dan google+ follower


2. Wajib like fanpage Zaf's Outlet 

3. Buat satu entri bertajuk "Raya Giveaway by Erza"


4. Tinggalkan URL entri korang di SINI

5. Siap dan good luck friends!!!




5 langkah mudah sahaja !!!


Hadiah - hadiah yang bakal dimenangi:-
1 x dress raya
2 x RM10 duit raya
10 x voucher Magic Art Museum 3D

Jom Laaaa Join...ajak kengkawan ramai2!!!

Raya Giveaway: Jualan Raya Meletop 2015

Assalamualaikum

Malam ni tiba-tiba Atie rasa kebosanan yang melampau.. Tak tau nak buat apa, so apa lagi, jalan-jalan ziarah blog kawan-kawan ler.. Lepas tu terjumpa la Raya Giveaway: Jualan Raya Meletop 2015 dari nile.com.my kat blog lyssa. Apalagi, excited la nak join. Lagipun, baju-baju dari nile sangat best dan murah.

Jom kawan-kawan join sama. Mana la tau ada rezekikan.

Voucher ni akan ditebus terus dengan barang yang kita inginkan ye..

5 x PEMENANG BERTUAH AKAN DAPAT VOUCHER RM150 DARI NILE.COM.MY!!


okay, jom kita pilih 5 item yang kita inginkan..


Product: Lady Jacket/Suit
Price Meletop: RM13.90
Date: 29/06/2015
Time: start 11.00am 
Quantity: 200 pieces


Product: Hit Color Woman Bag
Price Meletop: RM7.90
Date: 03/07/2015
Time: start: 2.00pm 
Quantity: 300 pieces


Product: Haniya Podka Dotted Blouse
Price Meletop: RM14.90
Date: 02/07/2015
Time: start: 11.00am 
Quantity: 150 pieces


Product: Cardigan/Sweater
Price Meletop: RM9.90
Date: 29/06/2015
Time: start 4.00pm 
Quantity: 200 pieces


Product: Multipurpose Wallet/Handbag
Price Meletop: RM6.90
Date: 10/07/2015
Time start: 11.00am 
Quantity: 200 units

Ni la pilihan Atie.. kawan-kawan pulak macam mana??



Ni step-step untuk join:

Semasa bulan Ramadhan ni ,nile.com.my yang merupakan Website Online Shopping Malaysia akan mengadakan GIVEAWAY untuk semua blogger di luar sana dan hadiah-hadiah nya ada ternyata di bawah ini :



5 x PEMENANG BERTUAH AKAN DAPAT VOUCHER RM150 DARI NILE.COM.MY!!


Jom ramai-ramai kita join bagi memeriahkan lagi GIVEAWAY ini dengan follow 4 simple steps kat bawah ni :


1.     Tajuk : “Raya Giveaway : Jualan Raya Meletop 2015”

2.    Letak banner kat bawah ni dalam entry korang dan link kan kat banner tu dengan link yang ini : http://www.nile.com.my/page.php?cd=101

3.  Dan daripada link tersebut , korang pilih 5 items daripada “Jualan Raya Meletop 2015” yang korang nak sangat-sangat daripada nile.com.my , dan korang mentionkan dalam entry korang tu nanti sejibikkk macam contoh kat bawah ni ye. Hehe .

4.    Email kan terus kepada give_away@nile.com.my berserta dengan detail dan tajuk :

* Raya Giveaway: Jualan Raya Meletop 2015
           ( cara Email boleh rujuk blog lyssa tau )

Link blog :
Nama Penuh :
No. Telefon :



Friday, June 26, 2015

Giveaway Duit Raya Dari BBL


< Klik gambar untuk join >

Assalamualaikum & hello there,


Siapa cakap bila dah besar mesti tak dapat duit raya? Sempena bulan Syawal bakal datang BBL dengan rasa gembira nak bagi duit raya kepada blogger bertuah. Cepat beratur submit entri ya. Boleh belanja diri sendiri makan aiskrim pasu.

Hadiah duit raya

Duit raya RM20 
untuk 1 orang pemenang

Duit raya RM10 
untuk 3 orang pemenang

Duit raya RM5 
untuk 5 orang pemenang

Cara nak join sangat mudah. Follow step dibawah :

1. Add BBL di

Follow blog

LIKE fan page

Add Google+

Add Twitter

Add  Instagram

2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway  Duit Raya Dari BBL"

3. Copy coding yang disediakan & paste kat ruang HTML & publish entri


Cara nak paste code dalam entri


4. Tinggalkan link URL entri korang dalam kotak komen SINI (link)

Tu saja. Senang sangat kan.

Tarikh tamat giveaway pada 14 Julai 2015

Pemenang akan diumunkan pada 16 Julai 2015 nanti

BBL ~ Cepat submit link URL korang
o\( ̄ρ ̄)/o

Sekian terima kasih & selamat hari raya

June Mini Giveaway by Shyue Kim

JUNE MINI GIVEAWAY
[Click Banner]


Syarat-syarat penyertaan :
1. Buat satu entry bertajuk June Mini Giveaway by Shyue Kim
2.Copy + Paste code dibawah
3. Follow blog Shyue Kim dan Google + Shyue Kim
4. Follow IG @bonjour_qaseh @ciknurulcloset
5. Tag 2 blogger lain pastikan mereka tahu
    http://syazrim.blogspot.com/ , http://sijantungpisang.blogspot.com/
6. Tinggalkan link entry GA dan nama IG anda diruang komen entry ini

Senarai peserta akan di update semasa ke semasa. Terima Kasih cuz sudi join GA yg tak seberapa ni. ^^

Thursday, June 25, 2015

Thank You "Melodi Cinta Kita"

Assalamualaikum

Susah betul nak create post baru bila laptop xde. Harapkan PC kat ofis jelah. Laptop Atie rosak setelah sekian lama berkhidmat. Sedih dan susah bila personal laptop xde. Nak harap pinjam laptop orang, rasa susah sikit.. nak main pun rasa xde kepuasan. Kalau weekend, boleh juga mintak belas ihsan dari Boss.. Hihihi. Mintak pinjam laptop ofis.. Nasib la dapat boss yang sporting and baik hati.. Thank you Boss

Sebenarnya nak cerita sikit ni.. Hari tu Atie dapat header free dari Cik Wana.. eh, eh, PUAN WANA.. Dia dengan baik hatinya nak bagi free header.. Apalagi Atie pun excited la sebab ada orang nak designkan untuk 'Cinta Hawaa' ni. hehehe. Hari tu header Atie rasa x cukup gempak, so sangat2 mengalu-alukan bila orang nak bagi freekan.. Rezeki jangan di tolakkk...
Thank You Wana, sebab sudi memeriahkan blog Atie ni.. Kalau sudi buat lagi..  Thank You so much..

klik pic untuk pergi ke blog Puan Wana kite tu.


Salam sayang,
Atie

Tuesday, June 23, 2015

Kongsi Ilmu : Physics and Islam

Assalamualaikum


Seorang profesor yang Atheis berbicara dalam sebuah kelas fizik.

Profesor: "Apakah Allah menciptakan segala yang ada?"

Para mahasiswa: "Betul! Dia pencipta segalanya."

Profesor: "Jika Allah menciptakan segalanya, berarti Allah juga menciptakan kejahatan."

(Semua terdiam. Agak kesulitan menjawab hipotesis profesor itu).

Tiba-tiba suara seorang mahasiswa memecah kesunyian.

Mahasiswa: "Prof! Saya ingin bertanya. Apakah dingin itu ada?"

Profesor: "Pertanyaan macam apa itu? Tentu saja, dingin itu ada."

Mahasiswa: "Prof! Dingin itu tidak ada. Menurut hukum fizik, yang kita anggap dingin sebenarnya adalah ketiadaan panas.

Suhu -460 degree Fahrenheit adalah ketiadaan panas sama sekali. Semua partikel menjadi diam. Tidak boleh bertindak pada suhu tersebut.

Kita menciptakan kata 'dingin' untuk mengungkapkan ketiadaan panas ya.

Selanjutnya! Apakah gelap itu ada?"

Profesor: "Tentu saja ada!"

Mahasiswa: "Anda salah lagi Prof! Gelap juga tidak ada.

Gelap adalah keadaan di mana tiada cahaya. Cahaya boleh kita pelajari. Sedangkan gelap tidak boleh.

Kita boleh menggunakan prisma Newton untuk mengurai cahaya menjadi beberapa warna dan mempelajari panjang gelombang setiap warna.

Tapi! Anda tidak boleh mengukur gelap. Seberapa gelap suatu ruangan diukur melalui berapa besar intensiti cahaya di ruangan itu.

Kata 'gelap' dipakai manusia untuk menggambarkan ketiadaan cahaya.

Jadi! Apakah kejahatan, kemaksiatan itu ada?"

Profesor mulai bimbang tapi menjawab juga: "Tentu saja ada."

Mahasiswa: "Sekali lagi anda salah Prof! Kejahatan itu tidak ada. Allah tidak menciptakan kejahatan atau kemaksiatan. Seperti dingin dan gelap juga.

Kejahatan adalah kata yang dipakai manusia untuk menggambarkan ketiadaan Allah dalam dirinya.

Kejahatan adalah hasil dari tidak hadirnya Allah dalam hati manusia."

Profesor terpaku dan terdiam!

Dosa terjadi kerana manusia lupa hadirkan Allah dalam hatinya..

Hadirkan Allah dalam hati pada setiap saat, maka akan selamatlah diri kita..

Itulah IMAN..

SESUNGGUHNYA DOSA ITU LAHIR SAAT IMAN TIDAK HADIR DALAM HATI KITA..



Salam sayang,
Atie

Saturday, June 20, 2015

Happy Birthday Abah

Assalamualaikum

Hari ni merupakan birthday ABAH yang ke 58.
HAPPY BIRTHDAY ABAH!!
Semoga abah sentiasa di berkati Allah.
Di beri kesihatan yang sihat dan do panjangkan umur
untuk beribadah kepada Allah.

Tapi hari ni, Abah x ada kat rumah. Abah, Ummi dan Adam hantar A'zim ke Unikl Melaka.
Semoga selamat pergi dan kembali...
I LOVE YOU


Gambar hepi dapat tengok cucu baru ('Allyy Al-Fayyadh)



Salam sayang,
  Atie

Friday, June 19, 2015

New blog, new chapter, new story

Assalamualaikum

Tak tau nk story apa lagi kat sini sebab sekarang mood mengedit blog. Mood menulis?? TAK ADA lagi.. hmmmmm... hope lepas dah settle edit blog, mood menulis pun ada..

Okey..... nanti sudi2 la jengah blog yang entah apa2 ni...
hihihi


Salam sayang,